Historie van cv de Hookers

De eerste prins was er in 1979 en wel broer Woeltjes die gewoon uit een geintje een sjaal omkreeg gehangen en hiermee tot de eerste prins werd gedoopt. Vervolgens duurde het tot 1983 voordat voor het eerst ook een adjudant gekozen werd. In dit jaar werd Tonnie Simmelink tot prins gekozen en zijn adjudant werd Jan Geerdink.

Het eerste jubileum werd opgesierd met het elfde Hooghedenpaar. Dit werd het schitterende, helaas overleden, dorpsfiguur prins Tonnie Schuurman met als adjudant de markante persoonlijkheid Johan Schot.

In 1992 werd door Wim Tijink aan Appie Firing gevraagd of hij prins van de Hookers zou willen worden, na enige twijfel heeft Appie ja gezegd en werd Jan Saaltink zijn adjudant. Dit was ook een historisch jaar, omdat voor het eerst in het bestaan van de Hookers er ook prinsessen waren. Prinses Hennie en prinses Mini. Eigenlijk waren er dat jaar zelfs drie prinsessen (ook uniek) omdat wegens prive omstandigheden het bij het aftreden adjudant Jan en prinses Johanna was. Tevens was het het jaar van de kippen en de eieren en werden alle activiteiten (uittredens) die er in Eibergen waren bij onze zusterverenigingen bezocht, met in het begin soms slechts zes personen maar dat mocht de pret niet drukken. Gedurende dit carnavalsjaar hebben Wim Tijink (president) en Appie Firing het initiatief genomen om van De Hookers iets moois te maken. De zeeman petjes die gebruikt werden door de oud prinsen en adjudanten werden vervangen door echte steken en ook het zwarte kostuum deed zijn intrede. Dit kostuum werd voor de helft bekostigd door de leden en voor het overige deel betaald door Wim en Appie. Later besluit, oud adjudant, Jan Koeslag (alias Boedha) om de aanschaf van de medaillebanden te financieren.

In 1995 hebben we wederom een unicum om als eerste vereniging een vrouwelijk hooghedenpaar te onthullen te weten prinses Riette Pelle en adjudante Jolande Wonnink.

In 2000 is het 22-jarig jubileum en wordt de vaste oproepkracht van Wim Tijink de nieuwe prins. Zijn naam is Henk Heutinck met als zijn adjudant Raymond Averdijk en de prinsessen Marian en Marleen. Dit 22 jarige bestaan wordt uitbundig gevierd met diverse verenigingen en deze speciale avond wordt gehouden bij cafe De Klok aangezien onze eigen residentie, cafe Tijink, te klein is voor dit evenement.


Tot op heden is de doelstelling van Wim en Appie, namelijk om van de Hookers een volwaardige carnavalsvereniging te maken en een begrip te laten worden in Eibergen en omstreken in het carnavalswereldje, goed gelukt. Speciaal dank daarvoor aan al onze leden en oud-leden.33 jaar cv de Hookers

Het bekende gekkengetal 11 is naadloos verbonden met het carnaval. Voor carnavalisten is dit getal een belangrijk gegeven: het symboliseert dat anders de norm is en de norm juist anders is. Vandaar dat dit getal, en een veelvoud daarvan, bij het carnaval groots gevierd wordt.

In 2011 beleefde onze vereniging haar 33e verjaardag en werd er vooraf uitgedacht dat deze 3e lustrum speciaal moest gaan zijn. Het prinsenpaar moest bijzonder zijn om dit festijn in goede banen te leiden.

De president van onze vereniging, Wim Tijink, werd gevraagd de 33e prins te zijn (nou ja, hij gaf al een jaar van te voren aan dat hij het een speciale eer zou vinden de 33e prins te mogen zijn, dus was de bekendmaking niet geheel verrassend, ondanks zijn pogingen om anderen op het verkeerde been te zetten). Zijn goede vriend Harry Rothman werd zijn adjudant. Samen met hun prinsessen waakten zij over dat carnavalsjaar en zagen onze vereniging een mooi jaar tegemoet gaan.

Er werd een commissie in het leven geroepen om alle festiviteiten rondom het lustrumfeest op touw te zetten. De dag waarop het feest los ging werd de legendarische datum: 11-11-2011. De locatie was ons Hookershuus , waar een grote tent werd opgezet om alle gasten te kunnen ontvangen. Carnavalsverenigingen uit de wijde omtrek (maar ook de teams, genootschappen en verenigingen die verbonden zijn met sponsor de Beuk) waren deze avond aanwezig om, samen met cv de Hookers, een verjaardag te vieren.

Acts van oudsher werden door onze leden weer opgelapt en opgevoerd alsof zij het nog dagelijks ten gehore brachten. Good old Karel van de Kate bracht, zoals gebruikelijk, een memorabel stuk ten tonele. Ook de Bellebloazers waren aanwezig; zij brachten een serenade aan onze vereniging, waarbij prins Wim III een strak stukje geroffel voor zijn hoede nam.

Deze avond werden aan de vereniging een groot aantal cadeaus aangeboden, waarvan het spandoek voor ons Hookershuus zeer gewaardeerd werd.

Deze feestavond bleek een groot succes, dankzij de inzet van de lustrumcommissie, onze Hookersleden en de overige aanwezige gasten. Onze speciale dank gaat uit naar hen die zich voor deze avond hebben ingezet om hier een succes van te maken.

Op naar het 4e lustrum! Wie zal dan de prins zijn?


Gerard Saffrie (algemeen bestuurslid)
Helma Wientjes (algemeen bestuurslid)
Jörgen de Klerk (secretaris)
Marleen Berfelo (penningmeester)
Martijn Temmink (voorzitter)
Wim Tijink (president)


Contact:Heeft u vragen over onze vereniging of opmerkingen over de website
neemt u dan contact op met de Webmaster.

CV de Hookers
p/a Bartelinksgang 29
7151 CV Eibergen
KvK nummer 08165896