PROLAMATIE 2016
IK, PRINS DAVE DE EERSTE, HEERSER OVER DE HERMAN TEN CATESTRAAT, LIEFHEBBER VAN MOTOR EN AUTO-SPORT, FREELANCE MEDEWERKER VAN DE WW, ZEER CARNAVALLESTISCH INGESTELD EN BIJNA SAMENWONEND MET PRINSES KIRSTEN,

BENOEM HIERBIJ,

CONSTANT SWAAB, HEERSER VAN DE HUPSELSEWEG, LIEFHEBBER BIJ UITSTEK VAN OPEL MANTA’S, VOORLOPIG LID VAN DE WIA, TROTSE BEZITTER VAN EEN MOOIE CAMPER EN DAAR OOK GRAAG MEE OP REIS GAAT, SAMENWONEND MET DE ONDEUGENDE KITTENS TIJGERTJE EN KITTY EN OOK MET PRINSES WILMA, TOT MIJN ADJUDANT. WIJ WILLEN JULLIE HET VOLGENDE LATEN WETEN:

TEN EERSTE
BIJ DE HOOKERS WAS ER EEN WISSELING IN HET BESTUUR, VOOR HELMA WERD MONIEK DE VROUW VAN HET EERSTE UUR. OOK EDUARD STAK ZIJN HANDEN UIT DE MOUW, EEN OPGEKNAPTE BIERTAFEL WAS ER DAN OOK AL GAUW.

TEN TWEEDE
HET 44 JARIG JUBILEUM VAN BACCHUS GING NIET ONOPGEMERKT VOORBIJ, MET HUN JUBILEUM-FEEST WAS DAN OOK IEDEREEN HEEL BLIJ. DE HOOKERS HADDEN HELAAS HUN OUDE CAPE`S AAN, DE GOEDE CAPE`S HADDEN ZE BIJ HOLLEY`S MAAR BOVENOP DE KAST GEDAAN.

TEN DERDE
HET 5 JARIG BESTAAN VAN FCT.EIBERGEN WERD NIET ONOPGEMERKT GEVIERD, HET HELE CAFE WAS IN EEN ROOD DOEK VERSIERD. OOK DE NIEUWE BUSHALTE WERD DOOR EEN SPELER VAN TWENTE ONTHULD, MET RODE FAKKELS EN VEEL VUURWERK WERD DE HELE STRAAT GEVULD.

TEN VIERDE
DE NIEUWE SPOORBRUG LIGT WEER OP Z`N OUDE VERTROUWDE PLEKJE, ONZE PLAATSELIJKE KAPPER KREEG DAARDOOR EEN MOOI STEKJE. DE BERKEL LOOPT NU WEER OP DE OUDE VAART, DIT ALLES GING MET VEEL PUBLIEKE BELANGSTELLING GEPAART.

TEN VIJFDE
HET TOERISME IN ONS DORP ZAL IN DE TOEKOMST HOPELIJK ERG TOENEMEN, MET TWEE NIEUWE BRUGGEN ERBIJ ZIJN VEEL MENSEN ECHT TEVREDEN. OOK HET CENTRUM GAAT WAARSCHIJNLIJK OP DE SCHOP, DAAR SCHIET EIBERGEN WEL ZEER MEE OP.

TEN ZESDE
DE SAMENWERKING BINNEN HET EIBERGSE CARNAVAL LAAT ZICH AL GOED HOREN, MET ALLEMAAL DARTERS AAN DE MACHT KUNNEN WIJ DAN OOK GOED SCOREN. MET DE TENT OP DE BRINK IS HET NOG WEL EVEN WACHTEN, DE ONE HUNDERD EN EIGHTY ZIT BIJ DE PRINSEN WEL IN GEDACHTEN.

TEN ZEVENDE
MET DE INFRASTRUCTUUR VOOR DE NIEUWE N-18 ZIJN ZE NU LANGZAAM GESTART, RESTAURANT DE KEET LIGT DAN NU OOK AL HELEMAAL PLAT. HUPSEL WORDT LANGZAAM GESLOOPT, MAAR DE VAST BERADENHEID ONDER DE BEVOLKING NIET GEDOOFT.

TEN ACHTSTE
DE KERMIS IN EIBERGEN KRIJGT EEN ANDER GEZICHT, DAAR IS DE GEMEENTE OOK VOOR GEZWICHT. MET EEN NIEUWE TENT OP EEN ANDERE STEK, HEEFT DE KERMIS WEER EEN MOOIE PLEK.

TEN NEGENDE
ONZE PRINSENWAGEN WAS TOE AAN NIEUWE BANDEN, DAARBIJ KWAM OOK DE HULP VAN ONZE OUDE PRINSELIJKE HANDEN. OOK MET DE HULP VAN BANDEN-SERVICE VERMEULEN WAS HET BEHOORLIJK BEULEN, WIJ HEBBEN DAN OOK EEN NIEUW MOTTO : JE HOEFT NOOIT TE ZEULEN MET BANDEN VAN VERMEULEN.

TEN TIENDE
OOK DIT AFGELOPEN JAAR ZIJN ER WEER MENSEN WAAR WE AFSCHEID VAN MOESTEN NEMEN, OOK ZIJ HEBBEN VOOR DE CARNAVAL VEEL GEGEVEN. BIJ BACCHUS WAS HIJ DE PRINS EN LOKAALHOUDER, WIJ ZULLEN DINANT PELLE DAN OOK IN HERINNERING HOUDEN.

TEN ELFDE
MET DE VERGADERINGEN VAN DE GEZAMELIJKE CARNAVALS-VERENIGINGEN WIL IEDEREEN HET LAATSTE WOORD, EEN RONDJE GEVEN IS WEL IETS DAT ERBIJ HOORT. OOK ALEX VEENBRINK STAAT HIERBIJ NIET ACHTERAAN, EEN BLAASTEST MOEST HIJ HELAAS WEL ONDERGAAN.

WIJ EINDIGEN MET ONS MOTTO VOOR 2016:
WIE HET KLEINE NIET EERT IS HET GROTE NIET WEERD.